zondag 31 maart 2013

Houten Isolerende Haren knippen met Vissen

Nadat iemand zich een weg naar deze site had gegoogled via de inspirerende term 'friet kapsalon' (1) (waarschijnlijk via het zoeken naar afbeeldingen), raakte ik zelf gemotiveerd om dit thema verder uit te diepen, en dit keer richt ik me op de tweede term van dit calorierijke gerecht, namelijk de kapsalon.

Van een kapsalon is het een kleine stap naar haren en al snel kwam het uit 1940-stammende schilderij van Frida Kahlo voor de geest met een tekst als  "Kijk, als ik van je hield was het vanwege je haar. Nu je zonder haar bent, houd ik niet meer van je", wat een interessante zinspeling is op het verschijnsel uiterlijk en het mogelijke belang ervan in de interactie tussen man en vrouw.

Zelfportret met kort haar - Afkomstig van (2)
Ik heb wel iets met Frida Kahlo. Ze is al eerder de revue gepasseerd toen bij het huilend kind van de buren (3), waarin ze haar eigen geboorte had geschilderd. Laatst ontmoette ik nog iemand die haar Spaanse hond Frida had genoemd.

Over haren gesproken, de onderstaande vrouw heeft nog minder haar op haar hoofd, dan Frida in haar schilderij.

Afkomstig uit de tumblr-collectie van chelsahhdelic (4)
Om deze harenspecial af te sluiten dan nog een knap harig werkje van Tiffany Turrill (5), waarbij de vissen me doen denken aan de onderwaterslaapkamer van Anja Stiegler in 'Tijd om naar bed te gaan met een Zwaan' (6).

Insulation door Tiffany Turrill (5)

NOTEN
(1) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/een-kapsalon-met-transparante-zolen.html
(2) http://www.moma.org/collection/object.php?object_id=78333
(3) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/een-huilend-kind-bij-de-buren.html
(4) http://chelsahhdelic.tumblr.com/
(5) http://digital-art-gallery.com/picture/9931
(6) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/tijd-om-naar-bed-te-gaan-met-een-zwaan.html

vrijdag 29 maart 2013

Over Lava Kersenbomen, deksels en de Vrouwelijke Langnek

Toen ik vandaag een pan op het vuur zette, leek het me een goed plan om daar een deksel op te doen. Immers, water kookt toch een stuk vlotter als er een deksel op de pan zit. Ik pakte eerste een deksel uit de kast, die iets te klein bleek. Meteen hierna viste ik een deksel tevoorschijn die weer net een maatje te groot was. De deksel met de tussenvorm die vond ik pas vijf minuten later. Je maakt het mee. Het leven is soms een grote rollercoaster zoals ze in het Duits zeggen.

Foto van Kris Peeters (1)
Zo, verder heb ik niet veel kunnen vinden rondom deksels, waarbij ik ook een gevoel kreeg, van, nou, die is de moeite van het plaatsen waard. Daarom heb ik me in de wondere tumblr-wereld laten vallen, en daar kwam ik tijdens de val de onderste twee producties tegen, waarvan ik meer dan de vindplaats weinig kan zeggen over de creatieve geesten achter de werken.

Lori Earley via (2)

Normaal plaats ik nooit zomaar twee foto's onder elkaar zonder een stukje tekst er tussen. Dit keer schoot me eigenlijk niets te binnen, behalve iets vaags over een giraffe.

dinsdag 26 maart 2013

Meer informatie die vrijkomt over het Spirituele Leven en Bananentandpasta

Je zou makkelijk kunnen zeggen dat deze blog eigenlijk uitpuilt van oppervlakkigheid. Ach, je kunt ook niet altijd diepzinnig en resonerend afgestemd zijn op de hogere vibraties van het bewuste universum, nietwaar? Voordat ik het boek van Michael Newton weer ga inleveren bij de bibliotheek wil ik toch nog even aandacht schenken aan zijn laatste afsluitende woorden, alvorens ik mij wederom stort in de surrealistische waanzin.

Uit de Kylm3-serie (1)
Tegen het einde van het boek schrijft hij namelijk over hoe het toch zou kunnen dat we momenteel veel meer toegang krijgen tot allerlei informatie over de periode tussen onze levens in. Als we het allemaal horen te vergeten, waarom mogen 'we' het dan toch weten?

Hij zegt: "Wij leven in een wereld die als nooit tevoren overbevolkt is, wat leidt tot een verminderde identiteit van het persoonlijke. Voeg daaraan toe de grootste verslavingen aller tijden aan chemische middelen. Drugs benevelen de vooruitgang van de ziel. Misschien is dit wel de reden waarom onze gidsen en spirituele meesters toestaan dat meer dan ooit tevoren in de menselijk geschiedenis informatie over ons spirituele leven vrijkomt." (p. 336, Herinneringen van na de Dood)

Makkelijker contact met de wereld tussen de werelden - Product van Ben Goossen (2)
Na de nodige interessante werken gezien te hebben van Ben Goossen, niet te verwarren met Myrna Goossen, stuitte mijn ogen op het imposante arsenaal aan kunstwerken die zijn gemaakt door de Turkse Murat Suyur (3). Hieronder een voorproefje:

Bananentandpasta door Murat Suyur (4)

NOTEN
(1) http://kyl3m.tumblr.com/
(2) http://lava360.com/ben-goossens-award-winning-surrealism-dreamscapes/
(3) http://www.muratsuyur.com/Biography
(4) http://abduzeedo.com/very-creative-photos-murat-suyur

maandag 25 maart 2013

Shpongle en Going Trance met een pinnig Strijkijzer

Vandaag kwam ik met iemand in gesprek en die heeft me kennis laten maken met Shpongle (1), een bepaalde muziekstijl die moeilijk onder een bepaalde noemer te vangen is, hoewel het wel veel electronische elementen bevat.

Deviantart Shpongleproduct via Kikkums (2)
Het heeft wel iets betoverends die muziek, en dat inspireert natuurlijk tot het nog even verder bladeren in de bijzondere afbeeldingen die deze zoektocht oplevert. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze productie, waarschijnlijk afkomstig van, niet van Alex Jones, ook niet van David Gray, maar van Alex Gray (3).

Via de Turkse goingtrance getumblred (3)
Je zou bijna gaan denken dat ik een sluimerende liefde voor overgeven begin te ontwikkelen. Toen ik het had over bloeiende broccoli en overgevende eieren kwam dit thema ook al langs (4). Laten we er maar geen gewoonte van maken, hoewel eigeel natuurlijk wel heel wat anders is dan deze psychedelische slangen-tijger-kikker combi van Alex Gray.

Ook borrelt er een associatie op aan de bevalling van Frida Kahlo, waarbij haar moeder een laken over haar hoofd had (5). Laten we om het toch wat rustiger, kleiner en normaler afsluiten met een strijkijzer met stevige scherpe pinnen aan de onderzijde.

Zo te zien geen stoomstrijkijzer van Man Ray (6,7)
NOTEN
(1) http://www.youtube.com/watch?v=IDiZG-eAk30
(2) http://kikkums.deviantart.com/art/shpongle-4-163001911
(3) http://goingtrance.tumblr.com/
(4) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/bloeiende-broccoli-soep-biologisch-maar.html
(5) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/een-huilend-kind-bij-de-buren.html
(6) http://www.trendhunter.com/slideshow/87-examples-of-stunning-psychedelic-surrealism#2
(7) http://hanahipps.wordpress.com/

vrijdag 22 maart 2013

Een Kapsalon met Transparante Zolen

Om de zoveel tijd verwen ik mezelf met een kapsalon. Dan heb ik het natuurlijk over de variant die je in een snackbar danwel friettent kunt bestellen. Lekker 'met alles erop en eraan' zoals dat dan heet. Alleen zijn er ook verschillen in de manier waarop een kapsalon wordt gemaakt.

Zo ken ik een zaak die eigenlijk nauwelijks komkommer of tomaat erbij doet, en zich er vooral makkelijk afmaakt door alleen wat koolsalade er overheen te doen. Dan is er ook nog een - op zich vriendelijke - zaak die er vaak weer nét te weinig friet in doet, waardoor je na een paar uur alweer honger begint te krijgen.

Friet Kapsalon (foto van internet, niet van mijn tafel, 1)
Zo, leer je uiteindelijk waar je terecht kunt voor de beste variant, en natuurlijk de beste prijs-kwaliteit verhouding. Zo'n bak friet inspireert natuurlijk architectonisch ook enorm, zoals je kunt zien in dit prachtige gebouw geschapen met de photoshopstenen van Victor Enrich

Medusa Frietgebouw (2)
Alsof deze dag nog niet bijzonder genoeg was met zo'n kapsalon, kreeg ik ook ineens enkele doorzichtige en transparante associaties bij het zien van de zolen van een knuffeldier. Een fotobewerker zal nu vast begrijpen wat ik bedoel.

Transparante Zolen

NOTEN
(1) http://fashion.azyya.com/121563.html
(2) http://www.fastcodesign.com/1669210/a-wonderfully-surreal-world-where-buildings-are-shaped-like-guns-and-french-fries#9

woensdag 20 maart 2013

Je Lijkt wel een Wandelend Sneeuwmannetje

Op de dag van het Iraanse nieuwjaar, de dag dat de lente begint, is er in Nederland nog de nodige sneeuw naar beneden gekomen. Toen ik fietsend op mijn werk aankwam, werd ik verwelkomd door iemand die glimlachend tegen me zei: "Je lijkt wel een sneeuwmannetje". Ik keek vervolgens in de spiegeling van een raam en zag dat ik door een laagje sneeuw op mijn haar er inderdaad nogal grappig uit zag. Natuurlijk niet zo grappig als hieronder.

Koe draagt bussen melk door de sneeuw - Herbert List uit de jaren 50 (1)
In tegenstelling tot deze foto is er hier ondanks de sneeuw van vandaag geen vlokje blijven liggen. Laatst noemde ik al deviant-art als interessante kunstbron (2), maar tumblr staat helemaal bol van de interessante foto's, als je maar eenmaal een interessant kanaal hebt.

En zo'n tumblr kanaal of account ben ik tegengekomen in de vorm van KyL3M, waar ik enkele foto's van heb meegenomen om in de toekomst nog eens te plakken in dit plakboek. Er zitten aardig wat bizarre zaken bij, maar ook wel fascinerende, zoals bijvoorbeeld de onderstaande van de zwarte nylon-man die in bed een boek aan het lezen is.

Gehaald uit de serie van Kyl3M (3)
NÖTEN
(1) http://indulgy.com/post/tXJcAS5hV1/untitleds-by-herbert-list
(2) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/bloeiende-broccoli-soep-biologisch-maar.html
(3) http://kyl3m.tumblr.com/

dinsdag 19 maart 2013

Bloeiende Broccoli Soep en Overgevende Eieren

Vandaag wilde ik mijn door de griep gevelde dochter eens verwennen met wat gezonds en dus kwam ik aan met een zak soep, en niet zomaar een gewone kippe-, groenten- of tomatensoep, nee, een heuse biologisch verantwoorde broccolisoep. Nou, dat heeft me een gevecht gekost, waardoor ik uiteindelijk zo goed als alles zelf opgegeten heb.

Bloeiende Broccoli bij het Hof van Eva (1)
Echt lekker was het overigens niet, en bovendien heb ik er nog een uur of twee last van gehad, in die zin van dat er een sluimerend gevoel tot overgeven bleef hangen. Voor mij voorlopig geen broccolisoep meer. Ik ben meer van de paddestoelen- en mosterdsoep.

Je binnenste naar buiten laten vloeien na enkele borden broccolisoep (2)
Om toch nog een beetje in deze sfeer te blijven nog een creatie die niet eens werkelijk buiten de werkelijkheid staat, zoals dit onderstaande overgevende ei.

Een ei dat het even niet meer trekt (3)
Dit ei is overigens afkomstig van de deviantart-site en dat is toch wel een interessante bron van, laten we zeggen, afwijkende kunstuitingen. Al eerder heb ik materiaal ingezet vanaf deze bron, zoals de inmiddels befaamde Jacqueline Rae met haar biomechanische schepping op de pagina van aan de voeten opgehangen hertenmens (4), en gisteren nog met de rokende arm (5).

Update op 28 november:

Zie Dirk-Jan Trefwoordenregister (6)

PINDA's
(1) http://hofvaneva.blogspot.nl/2011/07/bloeiende-broccoli.html
(2) http://www.tumblr.com/tagged/optical%20illusions
(3) http://faerie191.deviantart.com/art/Puking-egg-166329312
(4) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/klaus-de-gerespecteerde-scherpschutter.html
(5) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/gimp-sjoelbakken-in-bad-en-een-intens.html
(6) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/10/dirk-jan-archief-en-zaadcellen.html

maandag 18 maart 2013

Gimp, Sjoelbakken in Bad en een intens Droevig Meisje

Sinds ik mijn eerste fotobewerkingsactie heb uitgevoerd op deze blog (1) wil ik me meer gaan verdiepen in de mogelijkheden van Gimp, die geen vos, maar een wezel blijkt te zijn. Een vrolijk beestje met een guitige kwast in zijn bekkie.

Als ik zo kijk naar de manier waarop deze Gimp zijn kwast draagt, dan roept dat toch wel associaties op aan mensen die zo een peukje in hun mondhoek hebben zitten. Vroeger sjoelbakten we wel eens thuis en ik kan me nog herinneren hoe blauw (meer grijs eigenlijk, maar goed) het er zag van de rook van mijn rokende ouders en mijn oudere zus. Ik kan me echter niet heugen dat ze ooit in bad hebben gerookt (of gesjoelbakt).

Lekker wat roken in bad - Rob Phobos (2)
Vandaag was ik op bezoek bij iemand in het UMC St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen en ik trof daar een foto aan, die daar in al haar aangrijpende droefheid aan de muur hing. Ik was zo vrij er een shot van te maken en ik plaats hem ook maar meteen als afsluiter hieronder.

Foto van grote afbeelding in UMC St. Radboud Ziekenhuis gemaakt op 18 maart 2013

NOTEN
(1) Denk aan de inmiddels al haast legendarische Pritt-stift Mountain: http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/guppies-en-een-prittstift-met-kerriesaus.html
(2) http://robphobos.deviantart.com/art/Cigarettes-Smoke-People-3-126726398

zondag 17 maart 2013

"Ik neem niks mee" en de Giles van Baasrode

Het gewone leven zit vaak vol met zaken die tegen het surrealistische aanschurken. Zo werd ik vanochtend wakker met een lawine aan reclames van een lokale radiozender, die ik per ongeluk had opgezet, doordat ik de tunerknop had aangeraakt bij het afstellen van het alarm. Daardoor werd ik verrast op reclames voor nieuwe kozijnen, lekker eten in een plaatselijk hotel, dan wel een klusser voor allerlei witgoed of mooie aanbiedingen bij het plaatselijke tuincentrum.

Werk van Erik Johansson, even een wegje neerleggen (1)
Net was ik in een supermarkt en voor me was een Marokkaanse man van middelbare leeftijd vrij lang bezig met het ordenen en inpakken van zijn spullen in plastic zakjes nadat alles al door de caissière was bepiept. Toen het even wat langer duurde en de man opmerkte dat de caissière naar hem keek, zei hij op verontschuldigende toon: "Sorry, ik neem toch niks mee", waarbij ik al snel dacht dat hij misschien toch niet genoeg geld bij hem had.

De caissière was 'not amused' en zag al de toestanden voor zich van alles weer terug in de schappen leggen, toen hij na 5 seconden zei: "Grapje, hoeveel moet ik betalen?". Een goede supermarktgrap, al zeg ik het zelf.

Dit zou ook een stunt zijn in de supermarkt - werk van Denis Darzacq (2)
En dan nu over naar de afsluiter van deze bijdrage, geleverd door een levensechte foto van zogenaamde 'giles' zoals dat in België wordt genoemd. In een stuk van de kritische schrijver Willy van Damme (3) komen we bij de viering van een nieuw plein in het plaatsje Baasrode de volgende haast surrealistische verschijningen tegen.

Lokale Giles in Baasrode in carnavalskleding (3)
NOTEN
(1) http://www.trendhunter.com/slideshow/87-examples-of-stunning-psychedelic-surrealism#2
(2) http://www.tumblr.com/tagged/denis%20darzacq?before=21
(3) http://willyvandamme.wordpress.com/2013/03/17/let-there-be-schwung/

Men neme een paar honderd Ruzzle Namen

Zo hebben we allemaal onze tik, zullen we maar zeggen. De een gooit zichzelf regelmatig vol met alcohol en de ander ruzzlet erop los. Ruzzle is een vrij succesvolle app die begin januari 2013 al 12 miljoen spelers had (1). Zoals er bij de introductie van de euro een site is opgestart die bijhoudt waar de eurobiljetten allemaal zijn geweest (2), zo zijn er ook mensen die lijstjes bijhouden van de spelers met wie ze wel eens gespeeld of geruzzled hebben.

De Populaire Ruzzle App (1)
Door noeste samenwerking heb ik zo een lijstje van bijna 200 ruzzlenamen weten te verzamelen. Ik zal ze hieronder allemaal noemen. Mocht je jezelf herkennen, laat een berichtje achter. Wil je ook roem verwerven? Vul dan je ruzzlenaam aan in een bericht, of misschien wil je ook wel ruzzlenamen verzamelingen doorgeven? Laten we zo een grote ruzzledatabase samenstellen, waarbij de privacy verder overigens wel gegarandeerd dient te zijn.

Mocht iemand overigens zijn ruzzle naam verwijderd willen hebben uit deze lijst, dan is dat mogelijk door ook een berichtje toe te voegen. Zoeken kun je via natuurlijk via Ctrl+F.

Hier is'tie dan, de lijst der Ruzzle-namen:

0-50

corriebroks - bonita20 - kieri86 - ek1975 - CF1990 - puzzler101 - jasdok63 - tine8 - lev1 - bollevrouw1 - joycee189 - daantjek884 - joanxx - mandyG66 - matto20 - iris18 - maup77 - arendfarske - insoon - M-lisz - ellegerits- jolandafrijt - bettiecarien - graafsteven - micky66 - joycebrok - boeffies3 - mspoez - assen x - frans225 - nijinski007 - Yschuur73 - Yukil1965 - Rudolf1963- ingejeuring - Dames5 - Leuvemans - camoranesi - gerkamp - clownsvis - junior1968 - sofie222 - gaito - Marlous3 - agnes1953 - maartjebobo dijkstra_L - Zan 3 - inky1986 - 24marielle24

Creatie van Alex Landa Landish (3)
51-100

charli bravo - lisa1989lisa - dees63 - denice2409 - Girliezz-ef - reinamaria - goofy0118 - donkeyss - PienRumble - kikkertje68 - carlien6 - nicolettewar - mirjamdoor - LindseyP80 - PatriesZ93- merle74 - HappyEppie - Heeren - 020bassie - sharda01 - janenjeff - tankink - MTZ - wendyarnoud - de bull - TZM - Rietje 555 - riekjevdv - Laut s - Marije KM - conschenk - JopdeFlop - greidjan - zahrahm - insoon - verski - wieheeftdeze - josbea - flupkees - bommietommie - freab - cepselo - ralf_ruzz - lindaatje007 - tankink81 - piet2000 - bbbcuppen - boerinmo - pebblesje123 - risris

101-150

myrte1985 - Lady-Louise - Natas1b - indochica - carin0907 - Snoesja - topsecret... - pollypol11 - lydia222 - Samsam2004 - 0457liesbeth - Belindje - yvke01 - anniekjep - Bossche Boll - plien; - claudiavanderlist - Twannepan - gulizar69 - veroniek1982 - GreaseB2 - Linda 38 - Ludohorions -
ballie1981 - degror - Jjjansen2001 - redhead030 - michieldijk - niesje70 - laure85 - JamWit - poppydop - nieskepieske - gaubert - wilperdor - Antoinette- - flinder55 - Denise999 - Esje198131 - bianc:-) - Quauaq - kdeb - ingridd71 - Rietuz - femfatale81 - plokipown - pamaloja - Sinterjoe - Afontijn -Wmientjerrr

Vladimir Kush (4)
151-200

WdKr - fujinuchi - Uh-oh - 100%fout - Kleffer - wvanderijdt - hoes2509 - paragrekoo - gea jong - helmie van l - MadelonBr - HMDM - redjamma - miepmiep25 - Lieniemienie - Assie-as - Estbest - Jasperwes - Chantilli_h - ramseslucas - katriensch - reedkever - ShasjaD - move86 - marsing - veertje66 - meimat - tal7 - catons - treinstel - eetje1 - dhannah - seeme:) - loerbol - knokke1 - saskiad - nadine_breda - Bopperdude - Gaddow - smoos - larajuun - MvdValk54 - josebakker61 - CorineKeuken - wendy--88 - maricev - jackymas - marc coens - adcoliving - poppytje205

201-250

Hibbelycke - djeef - stark71 - wijntje70 - icej - magzpct - Bella Gingy - Dieseldawg33 - heyyBattle - ralphyrap - freshfocker - 4.20.blaze. - GeeThaWhiz - paulyh96 - Anely33 - susemoon - dschuls - manwer - @hrissi - Tanja 90 - rubbelthecat - flolei - HEXE1704 - brainmaster5 - daweedz - ginamccray - kathleen2807 - massex - CroFreak20 - Ckcorinne - Tumike - bratzen1 - :5A - karsten86 - kathyyyy - nicole.s - Patinha84 - Carsten12321 - wawazela - bypatttt - rolf bucher - drena69 - manu52 - jme033 - créa val - huertts - je moedert - nancyvD - Odapp - Rowsje

(laatste update 21 april 2013)

NOTEN
(1) http://www.iphoneclub.nl/228347/iphone-woordspel-ruzzle-telt-12-miljoen-spelers/
(2) http://nl.eurobilltracker.com/
(3) http://digital-art-gallery.com/picture/7590
(4) http://www.youtube.com/watch?v=WgLiwWebz8M

Pathologische Statistiekzucht en Externe Bevestiging

De moderne mens heeft de keuze om op vele manieren zijn energie te verspillen. Eén van de methodes die ik soms aanwend is die van de pathologische statistiekzucht. Kortgezegd komt het erop neer dat je dan een soort externe bevestiging zoekt voor je eigen werk door regelmatig te kijken hoeveel bezoekers je nu toch al weer niet op je verschillende sites gehad hebt. De nodige webmeesters zullen dit verschijnsel wel herkennen.

Hoeveel bezoekers heb ik vandaag wel weer niet gehad?
In feite is het natuurlijk vrij ongezond om je kostbare levensenergie te steken in het regelmatig kijken naar de populariteit van je producten. Ik neem me dan ook voor om er een zekere mate van conditionaliteit aan de koppelen. Zo moet ik er eerst iets voor doen om de beloning te mogen ontvangen van een vers en volledig ge-update overzicht. Het lijkt me wel redelijk om eerst een stukje te schrijven, en pas na het schrijven van een verse tekst gun ik mezelf het genot van een éénmalig bezoek aan de statistiekkerker.

Toetsenstronken via Gustavo Damasso uit Argentinië (1)
Het is wat dat betreft veel rustgevender om de toetsenstronken, de toetsenstronken te laten zijn, en als er een statistiekzucht komt, je gewoon te begeven naar het eerste het beste beekje om daar vervolgens vredig en kalm in te gaan liggen. Deze vrouw hieronder lijdt misschien ook wel aan statistiekzucht en komt zo op even op adem.

Rustend in de groene Stroom (2)

NOTEN
(1) http://pinterest.com/pin/275071489711858544/
(2) http://www.mioke.de/ en http://pinterest.com/pin/281404676688705106/

zaterdag 16 maart 2013

Guppies en een Schimmel bij Pritt Stift Mountain

De meeste vissen in het aquarium thuis doen het aardig goed. Met een zekere trots kan ik toch zeggen dat er al twee maanden geen vis het loodje heeft gelegd. Tot aan vandaag, want toen trof ik een vrouwenlijk aan, drijvend tussen het groen aan de oppervlakte. Het betrof het enige vrouwelijke guppie dat er nog was.

Een gup van een gup. Wat zou er in het innerlijk van zo'n gup omgaan? (1)
Ter compensatie heb ik vandaag drie nieuwe vrouwenguppies aangeschaft, in de hoop dat ze voor een explosie aan nieuw leven zullen zorgen, allemaal bevrucht door het ene mannetje dat er nog rondzwemt. Guppies hebben geen enkel probleem met polygamische relaties, dat moge wel duidelijk zijn.

Omdat ik toch niet een hele pagina alleen wilde vullen met guppies, en er ook op surrealistisch vlak weinig te vinden is over guppies, behalve dan het werk van James Guppy, was ik genoodzaakt mijn blik te werpen op andere prikkels om me heen. Voordat ik dan ook doorga met mijn pritt-stift-inspiratie, wil ik toch nog een staaltje James Guppy delen, hoewel die wel vrij bizarre en donkere kunst heeft gemaakt, die mij minder aanspreekt (2).

Een Guppy-productie (2).
Omdat ik er toch weinig boeiends tevoorschijn kwam in mijn speurtocht naar surrealistische pritt-stiften, was ik genoodzaakt om zelf een pritt-stift toe te voegen aan een plaatje van een schimmel met een ballonnenhoofd. Met trots presenteer ik dan ook mijn eerste productie:

Schimmel met Ballonnenhoofd nabij Pritt Stift Mountain.
Zouden de ballonnen ook vastgepritt zijn? (3)
NOTEN
(1) http://karlsimposter.com/hosted/shufen%20wu/fish.html
(2) http://surrealistisch.blogspot.nl/2012/03/james-guppy.html
(3) De schimmel zelf is afkomstig van the Queen of Sheba (http://thequeensofsheba.blogspot.nl/2012_06_01_archive.html). Het heeft me overigens nog heel wat tijd gekost om die pritt stift daar boven op die berg getild te krijgen, uiteindelijk gelukt met de spierballen van paintnet en Gimp 2.8

Fluiters, Klokkenluiders en Saturnische Draken

Laatst werd mij verteld dat in mijn elfde huis een 'pluto-mars conjunctie' staat, wat zou inhouden dat ik me makkelijk druk zou kunnen maken over onrecht in de wereld, en daar ook veel energie in kan steken, op het obsessieve af. Ik kon niet ontkennen dat ik daar het nodige in herkende, toch wil ik daar ook niet teveel in meegaan, omdat de keerzijde zou kunnen zijn dat je minder energie investeert in de mensen om je heen, en dat is natuurlijk ook minder gewenst. Eerst dacht ik dat het iets met Saturnus te maken had, maar dat had ik klaarblijkelijk verkeerd begrepen, desondanks toch een Saturnus plaatje.*

De Saturnus Staarder van Larry Landolfi (1)
Vanochtend keek ik naar een filmpje op de Russische TV van een Amerikaanse fluiter, of meer op zijn Nederlands, een klokkenluider, Thomas Drake, die uit de school geklapt was over de verspilling en de corruptie binnen de NSA, the National Security Agency (2). Ergens zou je dat dan aan de grote klok willen hangen, maar tegelijkertijd kost dat veel energie, en ook het resultaat is vaak weinig indrukwekkend.

Uiteindelijk plaats ik dan in ieder geval zijn foto maar op deze blog, ook al ziet hij er niet echt surrealistisch uit. Het zijn wel de helden die we nodig hebben om te kunnen doorbreken naar een wereld met veel minder corruptie.

Meer over deze dappere klokkenluider op (2).
En een man met zo'n mooie achternaam roept buiten associaties aan de cult-zanger Nick Drake, natuurlijk ook de nodige drakenfantasieën op. De onderstaande productie van Shannonassoc vond ik wel erg leuk in elkaar gezet: een schattig minidraakje, met nog een walmpje rook uit zijn neusgaten.

Miniatuurdraakje (3)
Die draak roept overigens wel vage herinneringen op aan de volledig niet-bestaande planeet Aradius (4)

NOTEN
(1) http://fineartamerica.com/featured/the-saturn-gaze-larry-landolfi.html
(2) http://www.youtube.com/watch?v=JDGdfkgZbZE
(3) http://digital-art-gallery.com/picture/15919
* Ik moet me ook niet op het vlak van de astrologie begeven als ik er helemaal geen ballen verstand van heb...
(4) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/over-de-planeet-aradius.html

vrijdag 15 maart 2013

Niets dan Moeheid om me heen en de Invasie van Talkalakh

Vandaag viel een collega het op dat we allemaal er nogal futloos bijzaten. Ik kon het niet ontkennen. Het zal vast het effect zijn van twee dagen jas-arm weer, gevolgd door een koude golf. Gelukkig kunnen we het ons veroorloven om gewoon sloom te zijn. Terwijl ik luister naar de nieuwe Bowie met teksten als 'My father in the prison', pers ik er nog maar eens een alledaagse surrealistische verkenning uit rondom dit fascinerende en altijd inspirerende onderwerp 'vermoeidheid'.

Wat te denken van deze peuter?

Slapen half in de kast  (1)

Deze vrouw in het blauw is misschien ook wel erg vermoeid, waardoor ze wat vreemd uit haar ogen kijkt.

Fragment uit the Cell (2)
Terwijl ik hier wat rond aan het neuzen ben in foto's die wat met vermoeidheid te maken heb, wordt er in Syrië melding gemaakt van een soort van invasie van moslim-terroristisch geweld vanuit Libanon naar de regio rond het bijzonder klinkende Talkalakh (3). Het is af en toe raar dat contrast, maar ik kan niet veel meer doen dan er af en toe in een blog aandacht aan schenken (4), een foto plaatsen waarin het thema van geweld wordt gecombineerd met vermoeidheid, zoals hieronder van deze vrouw in pyama:

Productie van Jeremy Geddes (via 5)

NOTEN
(1) http://www.duskyswondersite.com/animals/ever-been-this-tired/
(2) http://www.nicksflickpicks.com/best00snoframes.html
(3) http://sana.sy/eng/21/2013/03/15/472572.htm & http://rt.com/news/syria-lebanon-rebel-warning-304/
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl
(5) http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/top-8-sites-that-showcase-the-best-surreal-art

donderdag 14 maart 2013

Rollen met de dentale Parels in de stoel van de Tandarts

Vandaag heb ik een afspraak gemaakt bij mijn tandarts. Het werd er wel eens tijd voor. Ergens in de lente zou er een jaar voorbij zijn na mijn laatste bezoekje. Ik wierp net de surrealistische dobbelstenen en ze vielen op een manier waarbij de volgende beelden me het meeste aanspreken.

Eigenlijk had ik me voorgenomen om iets te schrijven rondom het thema ambassade, ter viering van de eerste google-bezoeker die zocht op 'Julian Assange en ambassade', maar ik zie daar toch maar van af. Waarschijnlijk was die bezoeker nieuwsgierig geworden vanwege de titel die mogelijkerwijs suggereerde dat Julian Assange onder een stoeptegel zou zitten met zijn hoofd (1).

Tanden als Parels: het ideaal van ieder gebit (2)
Mijn dochter moest in ieder geval wel lachten om die foto van Sigurdur, wiens naam wel rechtstreeks van Middle Earth getransporteerd lijkt te zijn, zoals de nodige plaatsnamen in Australië, zoals bijvoorbeeld Toowoomba.

Bij de onderstaande foto is het verre van makkelijk om het gebit nog terug te vinden, maar misschien kan je het wel zien bewegen als je snel met de blaadjes bladert?

Zou je op deze manier veel aandacht trekken als
je zo bij de ingang van een winkelcentrum gaat staan? (3)
Een tandarts zal ook raar opkijken als hij - nadat hij de tandartsstoel in de juiste positie gemanoeuvreerd heeft - opeens een mondinhoud ziet als bij de man hieronder.

Met zo'n lange tong is het wel oppassen geblazen bij het sluiten van de lade (3).
NOTEN
(1) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/met-een-hoofd-onder-een-stoeptegel-in.html
(2) http://emmottontechnology.com/just-for-fun/dental-art-2/
(3) http://www.hongkiat.com/blog/surreal-faces-artworks/

woensdag 13 maart 2013

De Babbelbuik en een Goede Energetische Spruitjesvoering

Als je op een energetische, chakrale wijze kijkt naar de energievoering in je lichaam zijn er natuurlijk bij iedereen bepaalde gebieden die wat toegankelijker zijn dan de andere. Voor mij persoonlijk is de opening van het gebied rond het hart een erg belangrijke geweest.

Tim Teebken: Man Opening Heart Box (1)
En ook al is het hartgebied een gebied met oneindige mogelijkheden, zijn er nog meer gebieden die wellicht ook een woordje te vertellen hebben. In die zin lijkt voor mij de tijd rijp om mijn oor eens te luister te leggen bij wat de buik te vertellen heeft. Wat voor taal zou zij spreken?

werk van Leanne M. Williams (2,3)
Omdat het er zo allemaal wel erg energetisch uitziet, zocht ik wat tegenwicht, en ook al had ik wellicht kunnen kiezen voor een interieurfoto van een riool, leek me een stel spruiten ook wel aards genoeg.

Spruiten uit de Knack (4)
NOTEN
(1) http://www.illustrationsource.com/stock/artist/tim-teebken//?size=list
(2) http://obiettivi.wordpress.com/2011/11/27/correlazione-tra-corpo-umano-corrente-elettrica-e-flusso-di-coscienza/ (site waar ik de afbeelding aantrof)
(3) http://www.diamondlightlmw.com/ (site van Leanne M. Williams)
(4) http://weekend.knack.be/lifestyle/culinair/culinair-nieuws/reportages/groenten/wat-je-moet-weten-als-je-spruitjes-klaarmaakt/article-4000016027686.htm

dinsdag 12 maart 2013

Joertige Yurts en een harige Zebraboom

Eens was er een tijd - en dat was niet eens zo lang geleden - dat ik nog geen idee had van dingen als een tipi of een yurt. Ik kreeg dan wat vage associaties met wigwams en yoghurt, veel verder kwam ik niet. Inmiddels is dat verleden tijd en komen de woorden spontaan in me op, zoals je ook meteen weet dat 7x6, 42 is.

Enkele Mongoolse Yurts uit...Mongolië (1)
Buiten 'gewone' Yurts zoals hierboven zijn er ook meer kunstzunnige yurts zoals de onderstaande zoals die in elkaar gezet is door Suzanne Husky. Alsof Yurts al niet een erg groene, gezonde en natuurlijke uitstraling hebben, gooit zij er zonder enige schaamte nog een schepje bovenop.

Kunst-yurt van Suzanne Husky (2)
Omdat ondanks de ongebruikelijkheid van de Yurt, het toch nog wel iets vrij realistisch heeft, heb ik toch nog even wat verder gezocht om dan ook nog even uit die realistische banden te kunnen springen, en na de fruitwolk van Kush (3), en de wolkenboom van Charnine (4) viel mijn oog nu op een zebraboom (5), die me gepast leek om mee af te sluiten. Inmiddels kunnen we overigens ook een nieuw heugelijk feit vieren: de eerste bezoeker heeft deze site via google weten te traceren. Laten we hopen dat er nog vele zullen volgen.


Zebraboom door Shawna Erback Studios (5)
Die boom van Shawna riep wel meteen sterke associaties op met de erg creatieve vaak harige bomen van Dr. Seuss, waarvan ik er hieronder eentje uit een youtube-filmpje heb gesneden:

Dr. Seuss bomen uit de film Lorax (6)